چراغ های سولار چگونه کار می کنند؟
چراغ های سولار به کمک تاثیر فوتوولتائیک کار می کنند؛ تاثیر فوتوولتائیک به تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی گفته می شود. یک چراغ سولار برای ایجاد روشنایی از سه جز اصلی تشکیل شده است: پنل خورشیدی، یک یا چند لامپ ال ای دی، باتری قابل شارژ. پنل های خورشیدی خود از سلول های خورشیدی تشکیل شده اند که مهمترین قسمت یک چراغ سولار را تشکیل می دهند این سلول ها قادرند نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند.
سلول خورشیدی از کریستال های سیلیکون تشکیل شده است که می تواند لایه هایی از الکترون با بار منفی و فضایی با بار مثبت ایجاد کند. زمانی که نور خورشید از درون سلول خورشیدی عبور می کند الکترون ها را فعال کرده و آن ها را به فضای مثبت هدایت می کند این الکترون ها از طریق سبم به باتری منتقل شده و در آنجا ذخیره می شوند.
در طول روز باتری چراغ با نور خورشید شارژ می شود و با غروب خورشید و شروع تاریکی هوا گیرنده های نوری در چراغ تاریک شدن هوا را دریافت کرده و چراغ های ال ای دی را روشن می کند. با طلوع خورشید و روشن شدن هوا چراغ به طور خودکار خاموش شده و این چرخه دوباره تکرار می شود.
امروزه این چراغ ها در انواع، اندازه و اشکال گوناگون ساخته می شوند و به دلیل مزایایی که دارند جایگزین مناسبی برای چراغ های قدیمی محسوب می شوند.
چرا باید از چراغ های سولار استفاده کرد؟
استفاده از انرژی سبز
همانطور که گفته شد این چراغ ها از انرژی خورشیدی که تجدید پذیر محسوب می شود استفاده می کنند.علاوه بر این استفاده از این چراغ ها باعث کاهش گازهای گلخانه ای می شود که امروزه یکی از مشکلات اساسی محیط زیست است. از این رو این چراغ ها دوستدار محیط زیست محسوب می شوند.
کاهش هزینه ها
درست است که چراغ های سولار به نسبت چراغ های دیگر قیمت بالاتری دارند اما در طول مدت استفاده از این چراغ ها به دلیل عدم استفاده از برق شهری این هزینه به طور کلی جبران شده و حتی باعث صرفه جویی در هزینه ها خواهد بود. علاوه بر این چراغ های سولار نیاز به سیم کشی ندارند که حذف سیم کشی خود باعث کاهش هزینه هاست.
نگهداری آسان
می توان گفت این چراغ نیاز به مراقبت به خصوصی ندارند. تنها کافیست هر 5-7 سال باتری آن را تعویض کنید.
افزایش امنیت محل
به دلیل اینکه این چراغ ها بدون سیم هستند و به صورت خودکار روشن و خاموش می شوند، سارقان به هنگام سرقت نمی توانند از طریق قطع کردن سیم آن را خاموش کنند. از این رو شما همیشه دید کافی در محوطه بیرونی منزل با محل کارتان خواهید داشت و امنیت محل به میزان زیادی تامین خواهد بود.
روشنایی به هنگام قطعی برق
برای بسیاریی از ما پیش آمده که محل زندگیمان به دلایل مختلف دچار قطعی برق شده است. در این شرایط است که جای خالی یک منبع روشنایی حس می شود.چراغ های سولار این مشکل را برای همیشه برایتان مرتفع خواهند کرد زیرا که نیاز به برق شهری ندارند و در هنگام قطعی برق فضا را مانند قبل روشن خواهند کرد.
نصب آسان
همانطور که گفتیم این چراغ ها نیاز به سیم کشی ندارند بنابراین برای نصب آن ها کافی است آن را در محل مورد نظر جاگذاری و نصب کنیدهمانطور که گفتیم این چراغ ها نیاز به سیم کشی ندارند بنابراین برای نصب آن ها کافی است آن را در محل مورد نظر جاگذاری و نصب کنید. در صورتی که احساس کردید چراغ در جای مناسبی قرار نگرفته و یا نور خورشید به خوبی به پنل آن نمی تابد به راحتی می توانید آن را برداشته و در محل دیگری نصب کنید. همچنین اگر محل زندگیتان را به طور مدام تغییر می دهید این چراغ انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود چرا که می توانید آن را با سایر لوازم منزلتان به محل جدید انتقال بدهید.